колега за мен проблемите са ти 2. значи ако този шум се е появил след като си сменил свещите(а преди това е работил нормално двг),значи или имаш дефектна свещ и не ти работи някой от цилиндрите вече с новата свещ,или вече ти работи а преди не е работил със старите свещи(все пак пишеш че една от старите свещи е била счупена)...втория ти проблем е или в съейдинителя или в скоростите(логиката ми за това е че тресе от 3 до5 скорост без 1 и 2 )ако проблема беше само в двг той щеше да се появява независимо от предавката.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с 33ка (отчаян съм)
Collapse
X
-
Колега, провери центровката на делкото е дали палеца коректно предава искрата към съответния цилинддър.При най- малката грешка в ъгъла не се подава искра към дадения цилиндър и той дефакто не работи.
Признаци: Силно намаляла мощност и голям разход на гориво.
Свещите за Алфа Ромео се казват GOLDEN LODGE и са пет електродни.Струват по 8-9 лв.едната.
Comment
-
няма. запалването е от 2 бобини които се командват от компота на левия калник и май ходеше един маркуч вакум до там. управляващите букси на бобините трябва да се проверят щото може на 2 цилиндара да се движи, а не на 3 и от там тия звуци и загубата на мощност . тая кола няма никакви настройки, ако всичко е добре закачено и изрядно-работи.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от BapHeH4eтрака силно.звукът е желязо в желязо.казаха ми,че може да е колянов вал.така ли е?sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
ходих при майстор с прякор Италянеца.проблемът който кара колата да варви на 3 цилиндъра е или запушена джуза или кабелът който и подава ток.Нещо такова..а за тракането или запушен инжектор или болт на някои от клапаните.всичко това ще бъде видяно,оправено и платено.Работата е там че тази моята италянка вече много проблеми ми направи в рамките на 3 месеца.горивна помпа,съединител сега това а и вчера късно вечерта минавайки през дупка ми падна и левият праг и за нещастие тъп шишо бакшишо мина пред очите ми през него.Мисълта ми е ...колеги...заслужават ли си всички тези нерви с това превозно средсво?
Alfa Romeo 33 imola 1.4i boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от BapHeH4eМисълта ми е ...колеги...заслужават ли си всички тези нерви с това превозно средсво?
а и тва дали си заслужава всеки сам си го решава..155 2.0 TS 8V
ex 33 1.4 imola - 3i3i
Comment
-
проблема доноякъде е решен!и 4те цилиндъра работят вече,но проблема с загубата на мощност и трептенето на 3,4 и5-та скорост си остана!?Проблемът беше зацапана свещ от долната страна на свеща където е завита и не се вижда.Резултат от задавяне ми казаха че е задавяне.Убвдих се че не всички майстори стават.защото първите ми казаха че не е свещ или кабел а то какво се оказа...моля помислете и помогнете какво може да кара колата ми да губи мощност при 3,4 и 5та скорост.Alfa Romeo 33 imola 1.4i boxer
Comment
-
Проблемът излезе,че имам отварена кобилица(за това и трака толква силно).Казаха ми че тя ми зацапва по някакъв начин(не разбрах как) свещите и за това и нямам мощност.Това ми го каза не квалифициран човек предполагайки за тези неща.Ако някой мисли така,да сподели.И съответно какво се прави при този проблем с отварената кобилица.
Вече трака не като дизел,а като трактор!Alfa Romeo 33 imola 1.4i boxer
Comment
Comment